Sueca, 22/10/2010

El periodista suecà tria el seu poble per a presentar el seu últim llibre “Des de la trinxera periodística. Articles 2003-2009”

Polítics locals, i autonòmics, membres de Valencians pel Canvi i de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco; familiars i amics es van reunir ahir, en el saló de plens de l’Ajuntament de Sueca, per a assistir a la presentació de l’últim llibre del veterà periodista Francisco de Paula Burguera. Des de la trinxera periodística. Articles 2003-2009 arreplega, com el mateix títol indica, una sèrie d’articles on destaca la crítica de la nostra societat d’esta última dècada des de la implicació de l’autor per reflectir la realitat per a poder transformar-la, tot això davall el filtre de la ironia tan característica de
l’escriptor.

En l’acte de presentació van intervindre, a més del propi autor del llibre i del president de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco, Pere Mayor, l’alcalde de Sueca, Joan Baldoví, qui es va referir en primer lloc a Burguera com “un referent polític, una persona íntegra, apassionada, desinteressada i compromesa amb el seu poble i el seu país. Gràcies a persones com ell, hui Sueca té un alcalde d’un partit
nacionalista”. Però Baldoví també va tindre paraules per al Burguera periodista “un periodista que sempre ha dit de manera encertada el que pensa, un periodista que ha provat de fer-nos reflexionar, als indígenes d’este país amb un nom acomplexat, sobre la realitat valenciana i espanyola”.

Josep Lluís Barona, president de Valencians pel Canvi, va tindre també unes paraules per a la persona que li va precedir en el càrrec, “Francesc de Paula Burguera representa molt més que un testimoni, la seua manera de reflexionar inclou un vessant molt necessari com és la implicació, la necessitat de transformar la societat”.