Moció contra la injustificada brutalitat policial als estudiants de l’IES Lluís Vives de València

El grup municipal de BLOC-C.Compromís presenten la següent MOCIÓ per al seu debat i votació en Ple:

La brutalitat policial contra les protestes pacífiques i justificades dels estudiants de l’IES Lluís Vives de València han donat la volta al món en poques hores. Menors d’edat, persones majors, invidents, joves… han estat agredits, retinguts i detinguts sense cap justificació, violant-se els drets constitucionals més fonamentals de l’estat de dret.

La Delegada del Govern al País Valencià, Paula Sánchez de León, ha justificat les càrregues policials i les detencions, la qual cosa ha intensificat les protestes. El més greu, però, és que la màxima representant del Govern Central al territori valencià ha mentit en les seues declaracions perquè, gràcies a les noves tecnologies, els vídeos i les imatges que s’han pres al carrer demostren que les reaccions violentes són per part de les forces de seguretat de l’estat.

No podem oblidar que les protestes dels estudiants són per a denunciar la manca de calefacció, llum i mitjans bàsics als centres educatius, fruit dels impagaments i de les retallades pressupostàries del Govern Valencià en els serveis públics més bàsics i essencials per a la nostra societat.

Per tot això, proposem els següents

ACORDS

1.- El Ple de l’Ajuntament de Sueca condemna les brutals agressions policials que han patit estudiants i ciutadans en general a la ciutat de València.

2.- El Ple de l’Ajuntament de Sueca demana la destitució immediata de la Delegada del Govern en València, Paula Sánchez de León.

3.- El Ple de l’Ajuntament de Sueca demana al Govern Central una investigació a fons dels fets succeïts a València per a depurar responsabilitats en tot l’escalafó policial i retirar del servei a aquells agents que hagen violat la llei i els drets fonamentals dels ciutadans i ciutadanes.

4.- El Ple de l’Ajuntament de Sueca traslladarà els següents acords a les Corts Valencianes, al Govern Valencià, al Congrés dels Diputats, al Defensor del Poble i a la Presidència del Govern Central.

MOCIÓ CONTRA LA BRUTALITAT POLICIAL DAVANT LES PROTESTES PACÍFIQUES I JUSTIFICADES DELS ESTUDIANTS

Arxivat en: Grup Municipal, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *