Abans de res, el primer que vull dir és que les acusacions del sr. Ramírez són absolutament falses. Jo en cap moment vaig fer cap esment de ningún familiar seu.

D’un temps cap ací el PP de Sueca, i en particular el seu portaveu Carlos Ramírez, intenta embrutar la imatge de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sueca i, especialment, la meua. Encara no han superat l’enorme frustració que va suposar que en un moment de majories absolutes populars, el PP suecà no aconseguira accedir a l’alcaldia de Sueca. Per això eixa dèria en muntar pel·lícules d’espies i denúncies absolutament buides de contingut.

El plenari de dijous passat va ser un bon exemple del que estic dient. Carlos Ramírez, que al ple de setembre i als mitjans de comunicació, va denunciar un suposat complot dels funcionaris i de l’equip de govern per escodrinyar l’ordinador que el PP té assignat en les dependències municipals,  va ser incapaç de demanar disculpes quan es va demostrar que les seues acusacions eren absolutament infundades.

Posteriorment es va generar un clima de crispació, provocat per ell mateix quan va desafiar en reiterades ocasions les advertències de l’alcalde en el sentit que no tenia  la paraula, i fins i tot el va advertir que el comminaria a abandonar el plenari si persistia en la seua actitud maleducada. En eixe moment va aprofitar un fet absolutament intrascendent per muntar un escàndol i intentar traure un rèdit polític que, la seua torpe oposició, no li dóna de cap de les maneres. M’explique.

Tenia la paraula el regidor del PP José Luis Ribera, qui estava preguntant per les resolucions d’alcaldia. Les dos regidores de Compromís, Tere Ribes i Raquel Tamarit, i jo mateix manteníem una conversa exclussivament privada en els nostres escons, com passa habitualment en tots els ajuntaments, quan regidors del mateix grup intercanvien impressions o propostes del que està passant al plenari. Són comentaris molt habituals entre companys, i que ocorren en totes les bancades, també entre les del PP. En eixe mateix instant el portaveu del PP Carlos Ramírez, en lloc d’estar atenent el que deia el seu propi company que era qui estava en l’ús de la paraula, preferia atendre allò que comentàvem els regidors de Compromís (en veu baixa, sense estar en l’ús de la paraula, sense micròfon i, sobretot, sense dirigir-nos directament a ell). A partir d’ací començà una nova pel·lícula, esta vegada Carlos Ramírez preferia fer el paper de víctima en lloc del d’acusador. Va exigir l’alcalde que o jo li demanava disculpes o el PP abandonaria el ple. Quan jo vaig dir que jo no he de donar compte a ningú de les meues  converses privades amb altres regidors del meu grup i, per tant, no havia de demanar excuses a ningú, el PP va fer el numeret i va abandonar irresponsablement el plenari, defugint les seues obligacions com a representants d’una part de la ciutadania de Sueca.

Val a dir que jo en cap moment vaig fer referència a cap familiar de Carlos Ramírez (i ho poden corroborar les dues persones amb qui parlava), i que quan vull dir alguna cosa, tant al plenari  com a Carlos Ramírez, demane la paraula a l’alcalde, prenc el micròfon i ho dic tant alt i clar com puc perquè se m’entenga de manera inequívoca. Pot ser la millor manera que tot el món desfera dubtes seria que el mateix senyor Ramírez diguera quina és la injúria, que segons ell vaig proferir, per evitar malinterpretacions que fiquen en dubte les meues paraules.

Espere que amb aquests aclariments els ciutadans tinguem complida resposta del que va passar al plenari de l’Ajuntament de Sueca dijous passat.

Joan Baldoví i Roda.

Primer tinent alcalde de l’ajuntament de Sueca i Diputat per Compromís a les Corts Generals.