Des de COMPROMÍS volem denunciar que el personal sanitari de l’ambulatori de Sueca està observant darrerament una disminució considerable del nombre de malalts citats a diferents consultes d’especialistes.

Sembla ser que aquesta disminució del nombre de malalts està relacionada amb el nou sistema de citació on el pacient no disposa de l’opció de triar el poble, la data de la consulta o el metge pel qual serà atés. La citació ve imposada des de l’Hospital d’Alzira i lleva qualsevol opció al malalt, tot prioritzant les citacions a l’Hospital i per tant disminuint el nombre de pacients atesos al Centre d’Especialitats de Sueca. Això suposa molèsties als malalts que veuen que, en lloc de ser atesos a la nostra ciutat, s’han de desplaçar a Alzira per tindre l’atenció que abans tenien a Sueca.

Els treballadors del Centre d’Especialitats de la nostra ciutat temen que aquesta disminució dels malalts atesos siga usada com a justificació per tal de dur a terme retallades dels serveis i consultes que s’ofereixen a la localitat.

Aquestes retallades contrastarien amb el manteniment de l’assignació econòmica que l’empresa gestora de l’Hospital de la Ribera rep de Conselleria, donat que aquesta assignació està lligada al nombre d’habitants i no al nombre de serveis. Per tant les conseqüències poden traduir-se en menys serveis ofertats i el manteniment de l’assignació econòmica.

COMPROMÍS, com a membre de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sueca, instarà el gerent i el comissionat de l’Hospital d’Alzira a mantenir una reunió amb representants municipals, amb l’objectiu irrenunciable de què no desapareguen serveis que fins ara tenia assumits el Centre d’Especialitats de Sueca.

COMPROMÍS PER SUECA