Amb 48 anys, casat i amb dues filles és el primer regidor de Compromís a l’ajuntament després de la creació d’aquesta nova cooperativa política el desembre del 2011. Ha estat integrant del Grup de Danses l’Almogàver i, actualment, està molt lligat a la gimnàstica artística amb el Club ACEUS del poble. Treballa en atenció al client i coordinador de taller en una coneguda empresa de vehicles a Alzira. És el Secretari d’Organització del partit i porta més de deu anys entre bambolines treballant per Sueca. En aquesta nova etapa serà regidor de Política Lingüística.

Com es viu això de ser regidor de l’ajuntament?

Esperant amb prou nervis el primer ple ordinari on hauré de donar-me a conéixer i amb molt de respecte al càrrec. Ser regidor és una gran responsabilitat i això vulguem o no imposa. La ferma voluntat és sempre voler fer-ho el millor possible, però el problema rau en què el que per a mi pot ser bo per al veí, no. I, clar, sempre és difícil aconseguir unanimitat en tot el que es fa. És per això que espere no decebre ningú!

Creus que hui en dia està mal vist dedicar-se a la política?

Sense cap mena de dubte, sí. La prova la tenim a les enquestes del CIS on els polítics són el quart problema per a la ciutadania. Per desgràcia, en la política ha entrat certa gent per lucrar-se, els mínims, això sí, però els suficients per a fer mal a la resta de la classe política. A més, les coses dolentes sempre són les que més ressò tenen i més, si això implica sobres amb diners, sobrecostos per poder repartir-s’ho entre els amics o aprofitar-se de diners públics i ajudes per a comprar pisos a València. Els quatre mals de l’Estat espanyol comencen per C: cor, carretera, càncer i… corrupció!

T’alliberaràs per poder dedicar-te a l’ajuntament?

No, treballe a l’empresa privada i això fa que no hem puga alliberar, l’empresa m’ha donat els dilluns al matí per poder anar a les informatives. Tot i això, podré assistir a les reunions pertinents i plenaris. Afortunadament, a Compromís treballem molt coordinats i en equip i a les assemblees setmanals tractem els temes de política local i mocions a presentar. El meu paper consisteix en proposar, treballar, escoltar i representar el col·lectiu i la ciutadania. A l’àmbit privat no tens ninguna garantia de poder tornar al teu lloc de treball quan acabes la legislatura.

Quina serà la teua regidoria?

Política Lingüística. Desafortunadament, els atacs a l’AVL, a la supressió de línies en valencià, el tancament de RTVV i la prohibició d’escoltar o veure mitjans audiovisuals públics en la nostra llengua faran que ens posicionem clarament davant d’aquestes agressions constants. Seguirem apostant pel valencià amb tots els ets i els uts. Després de molts anys Sueca tornà a ser seu de la Junta Qualificadora de Coneixements en Valencià, des de Cultura s’inverteix molt en actes, espectacles i publicacions des del 2007. El bo de la meua regidoria és que és transversal amb la resta i ficar-se d’acord pel valencià en aquest ajuntament no serà gens difícil.

Substitueixes Joan Baldoví. ¿Notes algun tipus de pressió o eres com els bon futbolistes que no la hi senten?

 Una persona és Joan Baldoví i una altra, Salvador Giménez. Persones diferents, noms diferents però mateixos objectius: apostar per la bona gestió, no estirar més el braç que la màniga i deixar Sueca molt millor que en començar la legislatura. Tanmateix, l’accessibilitat de Baldo i dels integrants del grup municipal em donen la confiança suficient per fer un bon paper fins el 2015. Ningú naix ensenyat però tindre bons mestres, ajuda!