Èxit de participació i assistència al C.M. Bernat i Baldoví a l’acte comarcal amb Mònica Oltra.

Al voltant de quatre-centes persones s’aplegaren ahir divendres a la vesprada al Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca per ser testimonis de la presentació de les candidatures de la comarca de la Ribera Baixa de Compromís per a les eleccions municipals. L’acte va comptar amb amb la presència i el suport de la candidata a la presidència de la Generalitat per que esta formació Mònica Oltra.

La presentació de l’acte va córrer a càrrec Mentxu Balaguer, candidata número dos per Corbera i que va fer èmfasi en “L’assistència i implicació de la gent esta nit evidencia el rumb cap a endavant, en ascens, que viu actualment el projecte de Compromís”, tot adreçant-se als alcaldes i regidors presents, a més d’afegir que la coalició valencianista “És l’alternativa real que es perfila per a les properes eleccions autonòmiques i municipals com la formació política transparent, madura i consolidada que ha de liderar el canvi que reclama la societat valenciana”.

_MG_9607

La comarca va estar representada pels candidats Hugo Font candidat a l’alcaldia i portaveu de Compromís a Cullera; vinculat al món esportiu cullerenc i de l’associacionisme forma part del fòrum “Ètica per a la democràcia” i és el president del Club Atletisme; Oro Azorín, candidata a l’alcaldia de Favara, docent caracteritzada per la seua implicació social activa en associacions culturals; de Llaurí Saül Ribes Almodóvar es perfila com el candidat del canvi; Josep Vicent Ferrer de Sollana va estar representat per altres candidats delseu col·lectiu; Marc Alacreu Samper, el cap de llista de la candidatura Compromís per Albalat de la Ribera està implicat des de ben jove en l’associacionisme social local, comarcal i nacional; per Benicull Joan Vicent Geribés qui torna a apostar pel seu poble encapçalant l’equip de la candidatura Gent per Benicull ; Jesús Bernabé Salesa Aguado Portaveu del grup BLOC-Compromís per Almussafes; Jordi Vicedo Jiménez, arquitecte de professió, amb inquietuds socials i mediambientals és l’actual alcalde de Corbera i opta a la reelecció.

La conductora de l’acte va presentar a la candidata a l’alcaldia de Sueca dient: “I en la terra amfitriona, la del mestre Fuster, rodejada pel Xúquer, els arrossers i l’albufera completem el recorregut riberenc dels candidats amb Raquel Tamarit” destacant la seua tasca com a portaveu municipal i la seua trajectòria política.

_MG_9686 copia

Tamarit va arrancar aplaudiments en assenyalar “sabem d’on venim i tenim molt clar cap a on volem anar” iamb al seu discurs, després de fer el balanç de gestió, va destacar els “compromisos” que té per la ciutat i que farà “si o sí”, entre el que destaquen, la honradesa i transparència en la gestió, un pla d’ocupació per Sueca i la conversió de l’antic escorxador en un alberg juvenil amb diverses zones multiusos des del qual incentivar el turisme de proximitat. Per la seua banda, les “propostes” són plans a realitzar “però per dur-los a terme també cal l’ajuda de finançament i la implicació d’organismes no municipals”. Entre estos proposà la creació d’un futur Centre de Dia per als majors i un Pla de negoci urbà per a les futures empreses i emprenedors locals.

L’acte va comptar amb la participació “on-line” del Diputat Joan Baldoví, qui va encoratjar tots els candidats de la Ribera i, sobretot, amb la candidata de la coalició Mònica Oltra que assenyalant els elegits a representar els seus respectius pobles va dir que “sou la millor aposta i el millor valor del present i futur del País Valencià”. Com a candidats “a les vostres mans està l’esperança dels nostres pobles i del nostre País”.

Oltra al seu discurs va fer un repàs per les mancances polítiques valencianes “on el dret a l’habitatge te’l garanteix el banc” i va fer un repàs dels problemes laborals dient que “no volem que els nostres joves siguen els cambrers d’Europa” i “ volem un futur i un model productiu que els ho garantisca”.

Per finalitzar, la candidata a la presidència de la Generalitat féu un recorregut pels problemes del canvi climàtic, el benestar social, la cultura i va afalagar i encoratjar els valencians a potenciar una manera de fer estrictament valenciana, “som un poble orgullós i bons gestors de tot allò xicotet”._MG_9809 copia

Isabel Jiménez Rochel

Secretaria Comunicació Ribera Baixa