Compromís anuncia que convertirà L’Escorxador en un alberg juvenil

Qualificat de “Compromís clau”, Raquel Tamarit va explicar als veïns de Sueca diumenge al matí a la plaça de l’Ajuntament el projecte que vol portar a terme Compromís.

Tamarit va fer un repàs de les necessitats dels joves suecans i com de prioritari és per a aquest sector la formació i l’ocupació. Amb aquest objectiu es pretén rehabilitar i fer ús pràctic d’un edifici municipal per dinamitzar el turisme cultural, verd i sostenible que no sols impacte a la ciutat de Sueca sinó, també, tota la comarca. En aquest sentit, Tamarit va afirmar que “considerem oportú donar a conèixer tots aquests actius a la ciutadania en general, i en especial als alberguistes de València i d’arreu”.

L’antic escorxador de Sueca data del 1924 i està situat a la carretera Sueca-Riola. Construït per l’arquitecte Lluís Ferreres va patir posteriorment una adaptació a càrrec del seu homòleg Bonaventura Ferrando. L’edifici sintonitza amb la resta d’edificis suecans de l’època ja que està construït amb rajol macís i paredat sense recobrir i cobertes de teula plana a dos aigües. Tamarit, va explicar que un dels aspectes que van influir en la tria d’aquest edifici com alberg és que “l‘edifici està construït al voltant d’un pati central que li dóna la volta al mateix temps a un pavelló quadrat, la qual cosa obri moltes possibilitats sense tindre que fer grans inversions”.

Des del punt de vista de la dinamització del sector turístic, Tamarit reconegué que és “de sentit comú” adaptar el patrimoni a nous usos interessants. A d’altres llocs “edificis importants des del punt de vista històric i d’altres construccions arquitectòniques singulars han anat evolucionant en els seus usos fins esdevenir albergs”, afirmà Tamarit, que va assenyalar la importància del seu equip “en la confecció d’aquestes propostes que treballa des de fa mesos en un pla de dinamització de l’economia suecana”. Dins d’aquest pla està el fet de “publicitar-lo a la Xarxa d’Albergs que pertanyen al Institut Valencià de la Joventut, junt amb tots aquells que hi ha repartits per tota la geografia valenciana i que a més de proporcionar allotjament i manutenció als alberguistes ofereixen un lloc ideal per al desplegament d’activitats esportives, culturals, recreatives o turístiques. Remarcant la importància que som al Parc Natural de l’Albufera”.

Per finalitzar, Tamarit va explicar que només s’inicie el pla de reconversió de l’antic escorxador en alberg, “demanarem entrar en la IYHF, Xarxa Valenciana d’Alberg Juvenils i els interessats tindran el seu carnet d’alberguista, carnet de soci que és vàlid tant per als albergs nacionals com per als 4.500 albergs internacionals repartits per tot el món”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *