COMPROMÍS PER SUECA APOSTA PER UN PLA D’OCUPACIÓ AGRICOLA PER A LES PERSONES EN RISC D’EXCLUSIÓ SOCIAL

De vegades les millors idees sorgeixen de la col·laboració entre les persones”. Amb aquestes paraules, Raquel Tamarit ha manifestat la ferma disposició del seu grup per dur a terme una iniciativa politicoeconòmica que pretén dissenyar un pla d’ocupació agrícola per a les persones que estan en risc d’exclusió social i per als joves que vulguen aprendre l’ofici per treballar en l’agricultura.

El pla s’emmarca dins del projecte de recuperació econòmica que Compromís prepara per a la propera legislatura i consisteix, segons Pilar Moncho l’actual regidora de Serveis Socials, en “l’estreta col·laboració municipal amb les cinc parròquies de Càritas en Sueca que s’han mostrat favorables a donar suport a aquesta iniciativa ja que serien els dipositaris de les terres els que portarien la gestió”.

El pla consisteix, segons Tamarit, en fer un banc de terres que estaria format “per aquells camps i horts abandonats o en risc de ser-ho que creen problemes mediambientals, plagues, rosegadors, erosions del sol, riscos d’incendi i degradacions del paisatge agrari del nostre terme municipal i que els seus propietaris vulguen cedir en explotació perquè estiguen cuidats”. Amb el banc de terres es pretén “posar en contacte els propietaris que les vulguen cedir en explotació amb aquelles persones que estiguen en risc d’exclusió social i tinguen interés en cultivar-les o aprendre a fer-ho”. Segons Tamarit “les terres les duria Càritas, i la gestió també. Una persona seria l’encarregada de manar les faenes i d’ensenyar com es fan i els productes cultivats es vendrien a l’economat de Càritas i al mercat municipal”.

En paraules de Pilar Moncho, el funcionament “seria un tipus de cooperativa social on s’ensenyaria agricultura i on l’Ajuntament faria l’aportació econòmica mitjançant la subvenció del projecte”. Segons la regidora de Serveis Socials, aquesta experiència “ja compta amb el precedent de l’Asil dels Desamparats de Sueca on l’ajuntament va subvencionar per un període de quatre mesos l’aprenentatge en geriatria a través de Càritas i amb un resultat excel·lent”.

Tamarit va assenyalar que “cal apostar per la formació que genera una resposta econòmica i un benefici social”. La qüestió, varen explicar ambdues, és que el projecte té un recorregut més llarg ja que “al Consell Agrari Municipal li donarem una subvenció per oferir treball als peons agrícoles i per optar a eixa feina s’ha d’estar al corrent del pagament del segell agrícola que val 60 euros. Aleshores, els que participen en aquest programa obtindran la cobertura legal per a poder optar a les ofertes de feina del Consell Agrari de peó agrícola”.

Per a Tamarit, la possibilitat que les persones en risc d’exclusió social participen, es formen i puguen obtindre un benefici econòmic i un treball continuat és una prioritat que va més enllà de les sigles polítiques i és un objectiu a treballar entre tots per fer una Sueca més justa i eradicar el risc d’exclusió amb aquesta i d’altres iniciatives similars.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *