#PrimàriesSueca

header_primaries_sueca2baner_decideix_sueca

Puc votar en les primàries de Compromís?

Tens més de 16 anys, ets de Sueca i vols més democràcia? Aleshores i tant que pots votar. Només has d’inscriure’t al cens de les primàries de Compromís per Sueca a través del formulari electrònic o emplenant el formulari escrit i lliurant-lo a una seu de Compromís o enviant-lo per mail a sueca@compromis.net

linia_separacio

I em costarà diners?

No et costarà ni un duro, la inscripció és lliure i gratuïta.

linia_separacio

Quant de temps tinc per inscriure’m?

Tens de temps des del  24 d’octubre fins al 30 de novembre. Així que afanya’t i convida a totes les teues amistats perquè també participen amb tu a triar els representants de Compromís

linia_separacio

I si em vull presentar a candidat?

Endavant! Tens des del 11 de novembre fins al  24 de novembre per a presentar la teua precandidatura a les primàries de Compromís. Has d’emplenar el formulari corresponent amb els requisits que s’hi indiquen i enviar-lo al mail sueca@compromís.ws

linia_separacio

D’acord, però no sóc militant de Compromís.

Cap problema. Mentre manifestes la teua voluntat de compartir el programa i els valors de Compromís, pots presentar la teua precandidatura i entrar en el procés amb les mateixes condicions que la resta.

linia_separacio

Quines són eixes condicions?

Si vols encapçalar la llista de Compromís, has de reunir 5 avals de suport entre la militància de la coalició per entrar al procés de votacions. Per una altra banda, si només vols formar part de la llista de Compromís, però no vols encapçalar-la, els suports que has d’aconseguir són 3 avals de la militància. Així confirmes que la teua candidatura representa un mínim de persones que comparteixen uns valors comuns dins de la pluralitat de Compromís.

linia_separacio

I quan serà la votació?

La votació electrònica estarà oberta des del 5 al 10 de desembre i la votació presencial serà el 12 de desembre.

linia_separacio

I com puc votar?

  • Electrònicament: rebràs un missatge en el mail amb què t’hages registrat amb les instruccions per votar. Et donarà una clau personal i intransferible amb la qual podràs fer la votació.
  • Presencialment: podras exercir el dret de vot durant la jornada del 12 de desembre a la seu de Compromís per Sueca c/La Punta 1-1.

linia_separacio

Què és això que hi ha dues votacions?

Sí, en el procés de primàries hi ha dues votacions. Per una part es vota al candidat o candidata a encapçalar la llista electoral, el que es coneix com a número 1, però no només això, sinó que també hi haurà una altra votació perquè pugues ordenar tota la resta de la llista.

En la votació per al cap de llista votes només a una persona. I aquella que més vots haja aconseguit és la que serà designada com a cap de llista de Compromís.

En la votació per a la resta de la llista, el que fas és ordenar la llista segons la teua preferència entre els candidats que s’hi presenten. Pots ordenar-los tots o pots ordenar-ne només una part, sempre des de l’1 cap avall. A cadascun li donaràs un suport equivalent a 1/n, on “n” és el lloc que has assignat. És a dir, a la teua primera preferència li atorgaràs un punt sencer; a la segona, mig punt; a la tercera, un terç, i així successivament. En acabant, se sumaran els punts obtinguts i d’allí eixirà la llista de Compromís.