La Societat Musical “Ateneu Musical La Lira” de Corbera, ha rebut el Guardó d’Or 2010 que atorguen els Consells Comarcals del BLOC Nacionalista Valencià de La Ribera, per la seua contribució al nostre patrimoni cultural i musical. La Música, al nostre País, es una expressió artística que va molt més enllà de ser una manifestació merament cultural i festiva. El seu màxim exponent son les Societats Musicals, amb les seues escoles de música, bandes, orquestres, etc., que han contribuït a conservar el nostre patrimoni cultural i m musical, que han format a milers d’alumnes i han articulat la nostra estructura territorial i social, enfortint la nostra identitat, per ser la música una de les arts més arrelades i un dels trets essencials de la idiosincràsia del País Valencià.

En l’acte, presentat per Mentxu Balaguer i amb l’actuació d’un quartet de clarinets dirigits pel director de la banda Samuel Pérez, intervingueren el secretari local i regidor del BLOC a Corbera, Jordi Vicedo; la secretària del BLOC de la Ribera Baixa, Pilar Torres; el president de la societat musical, Ferran Moragues; i el secretari general del BLOC i portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera.

En el transcurs de la vetllada va quedar manifest que la Banda de l’Ateneu Musical “La Lira” de Corbera és un clar exemple del que representa per als valencians el fet associatiu musical: una manifestació sociocultural de primer ordre per la seua potent inserció en el teixit ciutadà del nostres pobles, pel foment de l’educació musical del joves (amb el valor afegit de les eixides professionals), i per la seua inalterable solidesa capaç de sobreviure a les dificultats quotidianes i als avatars de la història.

En el cas de la Banda de Corbera, a més a més, hem d’afegir la seua aposta constant per l’ús del valencià en totes les publicacions i document. La Comissió de Cultura, creada als anys 80, ha acomplert una meritòria tasca d’investigació i difusió de la història de l’entitat així com d’altres aspectes de la vida local, dignificant sempre l’ús escrit de la nostra llengua.

http://www.youtube.com/watch?v=uMph_aXeSh8&feature=youtube_gdata_player