Sueca, 24/06/2015
La partida de retribucions d’alcaldessa, regidors i assessors suposarà a cada ciutadà de Sueca 11,43 euros a l’any, molt per davall de les xifres que s’acorden en altres poblacions pròximes.
Ahir a la vesprada va tindre lloc, en sessió extraordinària, el Ple de l’Ajuntament en què es van tractar, entre altres qüestions, la dedicació i retribució dels membres de la nova corporació municipal i dels càrrecs de confiança. En este sentit, les xifres sobre les quals es treballarà ascendix a 330.467,85 euros, exactament les mateixes que les que es van aprovar al pressupost de 2012. Els regidors, assessors i alliberats es distribuiran 236.861,66 euros, i la partida destinada als assessors serà de 93.606,19 euros. Este apartat suposarà a cada ciutadà la xifra de 11,43 euros a l’any, molt per davall de les quantitats que li suposen els ciutadans de poblacions veïnes. Cal dir que altres poblacions han pogut abaixar els seus pressupostos en aquestes partides ja que eren excessivament elevades com és en el cas d’Alzira o Algemesí.
La supressió de càrrecs de confiança i una millor redistribució de la partida dedicada a sous han propiciat la possibilitat d’incrementar algunes retribucions com la de l’alcaldessa, Raquel Tamarit, pel motiu que, a més de les funcions pròpies del seu càrrec, assumirà les competències de Recursos Humans i Pressupostos. Al seu torn, ha manifestat que: “En aquesta legislatura cobraré 6.000€ bruts més anuals. Tanmateix, amb la reducció d’IRPF i la Seguretat Social cobraré, en net, 200€ més del que cobrava com a mestra per exercir el càrrec d’alcadessa.”
Pel que fa a l’assistència dels membres de la Corporació a Juntes de Govern i a sessions plenàries, es va acordar que cobrarien 60,10 euros per assistència, molt lluny dels 400 que es cobren en altres municipis.
Els càrrecs de confiança que romandran seran el de periodista i serveis múltiples. De moment, es mantenen les mateixes persones que la legislatura passada però s’està treballant en crear unes bases per tal de cobrir aquestes places que continuaran sent de confiança. La persona que treballa en el manteniment de l’edifici de l’antic Escorxador Municipal ho farà a un terç de la jornada, mentre comença l’habilitació de l’antic escorxador. L’explotació de la Muntanyeta passarà a gestionar-se a través d’una empresa de potenciació dels recursos turístics. Desapareixen els càrrecs d’assessor de protocol, coordinador de socorristes (la plaça és ocupada per la persona que queda en primer lloc en les proves d’accés), i els assessors de partits. El govern municipal ha aconseguit, amb estes mesures, racionalitzar la despesa.
Respecte a la fixació d’indemnitzacions dels membres de la Corporació, el Ple va acordar ahir crear una Junta de Portaveus perquè tots els partits amb representació municipal puguen treballar conjuntament per a l’Ajuntament. Respecte a les comissions informatives permanents, on es dictaminen les propostes que van al Ple, es va acordar disminuir el número de 9 a 8 en unir-se la comissió especial de Comptes i la de Serveis Econòmics. El repartiment de la representació entre els diferents partits polítics es farà atenent a la Llei de d‘Hondt.
Altre dels acords aprovat ahir en el Ple serà la delegació en Junta de Govern de gran part de les atribucions d’Alcaldia per tal d’oferir més transparència. Un dels objectius prioritaris serà la transversalitat, especialment en aquells casos en què es necessita el treball conjunt de diverses regidories, per exemple en el dispositiu especial que es va organitzar ahir per a la nit de Sant Joan, en el qual van intervindre Turisme, Serveis Municipals, Medi Ambient, Sanitat, Seguretat Ciutadana, Festes i Joventut.
Finalment, en la sessió plenària d’ahir es van fer públics també els nomenaments de tinents d’alcalde, membres de la Junta de Govern local, delegació d’atribucions en la Junta de Govern Local i delegacions conferides. Així mateix, es van fer públics els nomenaments de representants de la Corporació en òrgans col·legiats.