Davant la informació apareguda al diari LEVANTE-EMV voldria matisar el titular que encapçala la informació de la subhasta de les tirades del vedat de Sueca.

  1. De vegades un titular pot ser molt polèmic i obrir una informació donant a entendre coses que no reflecteixen de cap de les maneres la realitat.  Per posar un exemple, no és el mateix dir:
    1. “Sueca confia a alguaciles jubilados la subasta para evitar que la dirijan mujeren”.
    2. Que “Sueca confia la subasta a personas experimentadas para lograr una mayor recaudación”.
  2. Evidentment el primer titular acapararà més l’atenció dels lectors que no el segon, encara que el segon siga l’ajustat a la realitat. Siga com siga el titular ja està llançat i ara em toca a mi intentar que sure la veritat.
  3. Com a alcalde estic acostumat  a tindre titulars de premsa que m’agraden i altres que no m’agraden tant. Però ho porte de manera esportiva i sé que de vegades les notícies t’afavoreixen i altres no. Ho entenc i no tinc res a dir, això ho porta el càrrec.
  4. Com a persona, com a pare de tres filles, em fa mal, molt de mal, que alguna d’elles pense que son pare ha pogut discriminar a les dones per raó de sexe. Entre altres coses perquè no és veritat en absolut.
  5. He sigut partícep d’una decisió que no té res a veure amb la discriminació sinó que únicament s’ha tingut en compte la idoneïtat de les persones a l’hora de fer una determinada faena. S’ha buscat l’experiència, el coneixement del vedat, de les persones que participen en la subhasta… En definitiva, criteris absolutament objectius que res tenen a veure amb suposades guerres d’homes i dones, i que tenen com a objectiu traure més recaptació perqué eixos diners van destinats a crear llocs de treball (24 guardes de portes, 4 guardes de tirades, jornals per a marcar el vedat, barquers…), per a causes benèfiques (Asil, Residència de majors, Junta contra el càncer) i als mateixos llauradors on es fa el vedat se’ls dona una compensació als motors d’eixes partides. Per això és important traure una bona recaptació, i per això em dol una informació que pot fer pensar a moltes persones una cosa que no és veritat.
  6. Estic acostumat a treballar amb dones i a valorar-les únicament per la seua vàlua i no per la seua condició. En l’Ajuntament el BLOC és el grup que més dones té com a regidores, en nombre i en percentatge (tres dones de cinc regidors, el 60%). I tota la meua vida política i professional he treballat amb dones sense que la seua condició fora cap impediment per a col·laborar, perquè per damunt de tot he considerat que eren persones, no dones.
  7. Considere que s’ha obert un debat estèril i inexistent, que alguns aprofitaran per intentar traure benefici polític i embrutar el meu nom (ja està passant en algun foro), però que jo com a alcalde lamente per si s’ha donat una mala imatge del meu poble. I com a persona  i  pare, em fa mal perquè es dóna una imatge distorsionada que no es correspon de cap de les maneres amb la realitat.

Joan Baldoví Roda