La Presidenta de la Mesa de les Corts, Milagrosa Martínez del PP, expulsa la diputada de Compromís, Mónica Oltra, per posar-se una samarreta amb el lema “Camps wanted”

 

El PP de Sueca sempre veu la palla en l’ull dels altres i mai la biga en el seu propi ull. Ve açò a propòsit de la nota que remeten  per  l’expulsió del saló de sessions de l’Ajuntament de dos joves del PP que portaven unes samarretes amb la inscripció “ZP al paro”.

Val a dir que jo, com alcalde em vaig limitar a fer el mateix que va fer en abril de 2009 la Presidenta de la Mesa de les Corts, Milagrosa Martínez del PP, amb la diputada de Compromís, Mónica Oltra, quan es va posar una samarreta amb el lema “Camps wanted”: expulsar-la del ple. No entenc per tant per què diuen que els militants del PP van vore vulnerats els seus drets i la diputada de Compromís no. No entenc eixa doble vara de medir. No entenc la hipocresia del PP que no vol per a sí mateix això que fa amb els altres.

Considere que el ple de l’Ajuntament de Sueca no és el lloc indicat perquè cada persona que assistix porte la camiseta que considere oportuna amb ofenses cap a qualsevol partit polític, siga del signe que siga. Què haguera ocorregut si algun dels presents haguérem exhibit una camiseta amb al·lusions al President  Francisco   Camps, com ara “Camps paga els trages”? Com hagueren reaccionat els regidors del PP?

Pense, a més, que l’actitud del senyor Gil resulta encara menys ètica ja que ostenta el càrrec de president del Consell de la Joventut de Sueca i, per tant, representa a tota la joventut d’esta ciutat. No deuria per això vindre a un ple a fer política partidista i menys d’esta manera. Crec que hi ha altres formes perquè estes persones puguen exposar les seues opinions públicament. Tinc la plena convicció que la seua intenció era pertorbar el bon funcionament i l’ordre de l’Ajuntament, un Ajuntament que és absolutament transparent, que retransmet en directe tots els plens des de fa quasi deu anys i que, una vegada finalitzats, es permet al públic intervindre per a expressar totes les seues opinions. Llavors és quan estos joves haurien d’haver parlat. Com a alcalde, mai li he negat a cap ciutadà la possibilitat d’expressar la seua opinió de manera ordenada quan s’ha acabat el debat de l’Ajuntament. Entenc que, si volem que l’Ajuntament siga una institució respectada i seriosa, hem d’actuar seguint les mínimes regles de joc.

Així mateix, pense que l’Ajuntament no està per a fer la política del Parlament, sinó la política de tot allò que interessa als ciutadans de Sueca.

Espere que, amb este relat de les circumstàncies que em van portar a prendre esta decisió, es concloga definitivament esta qüestió. Entenc que, de permetre estes actituds, si es generalitzara la decisió de vindre amb camisetes ofensives d’uns partits contra altres, el ple de l’Ajuntament de Sueca podria convertir-se, en sessions futures, en un lloc en el qual no poguera discórrer amb normalitat l’exercici de la democràcia.

 

 Joan Baldoví Roda

  Alcalde de Sueca