El divendres 11 de març tingué lloc l’acte de presentació de la candidatura del BLOC a l’Ajuntament de Sueca. En un saló d’actes de la casa de la cultura ple de gom a gom, amb militants, simpatitzants, familiars i representants de diverses associacions del poble i regidors d’altres grups municipals el presentador, Emili Chaqués anà donant la paraula a les diverses persones que hi intervingueren.

 

En primer lloc parlà Salvador Giménez, secretari local, qui digué que la llista que presentava el Bloc estava integrada per gent honesta, seriosa, clara, que no tenia res a amagar, i que volien treballar amb il·lusió pel benefici del poble.

 

Després intervingué el secretari general del Bloc Jove, Fran Ferri, segon del Bloc en la llista a les Corts Valencianes per la circumscripció de València. Fran destacà els trets principals de la política que impulsarà la Coalició Compromís al Parlament, defensant l’honradesa i intentant solucionar els problemes reals de la gent, sense caure ni en el triomfalisme, ni en el victimisme, ni en la política d’aparador que du a cap el Partit Popular, amb grans esdeveniments que han endeutat el País i no han creat ni riquesa ni llocs de treball.

A continuació el presentador anà cridant als integrants de la candidatura de baix cap a dalt, fins al sisé lloc, darrere del qual pujà a l’escenari Fran Pedrós, candidat a l’alcaldia del Mareny de Barraquetes. Després d’ell pujaren els integrants del grup municipal del Bloc: Pilar Moncho, que ocupa el quint lloc i també aspira a l’alcaldia del Perelló; Josep Navarro, en quart lloc; Raquel Tamarit en el tercer; i Teresa Ribes, la segona de la llista.

Finalment accedí a l’estrada l’actual alcalde de Sueca, i candidat a la revalidació del càrrec, Joan Baldoví. Baldo, en un emotiu discurs on després de recordar a Carme Jorques començà afirmant que el Bloc faria una campanya en positiu, amb la intenció de sumar complicitats, aportacions i idees de la gent, i sense parlar malament de la resta de candidats dels altres partits ja que, com digué, tots mereixen el màxim respecte perquè tots pretenen millorar Sueca. Però cadascú té una forma de fer-ho.

Baldo afirmà que en els darrers quatre anys s’ha modernitzat Sueca, invertint en les infraestructures agrícoles, apostant pel comerç local, per la educació, la cultura i els esports, millorant l’accessibilitat, posant en marxa plans de treball per als aturats i aprofitant les inversions de les administracions per a crear infraestructures que donaren molta faena a les empreses de Sueca.

Acabà el seu parlament demanat a la gent que mantinguera la confiança en el projecte del Bloc ja que, com diu la cançó d’Obrint Pas, ha fet de Sueca un poble en moviment.

Bloc  de Sueca