La coalició Compromís finalitzarà esta setmana el seu procés intern de debat programàtic, d’aliances i candidatures de cara a les eleccions generals del pròxim 20 de novembre, que es presenten com una oportunitat històrica d’obtindre representació institucional al parlament estatal.

Un procés en el qual la coalició valencianista, d’esquerres i ecologista està tractant de sumar altres espais polítics afins com és el cas de la formació verda Equo. En este sentit dimecres 21 a Castelló i València i dijous 22 a Alacant les assemblees d’Equo a les tres circumscripcions del País Valencià debatran i votaran l’acord amb Compromís i triaran les candidatures que els corresponen segons este pacte.

L’elecció de candidats i candidates de Compromís culminarà dissabte 24 quan el Consell Nacional del Bloc ratifique l’acord electoral i trie els seus candidats en les llistes d’Alacant, Castelló i València.

 

 

Segons ha assenyalat el portaveu de Compromís, Enric Morera, “continuem amb el nostre projecte d’oferir a la ciutadania una fórmula absolutament democràtica i participativa, estem a punt de culminar el procés de tria de candidats per a oferir una alternativa seria, responsable i valenciana davant un sistema que no dóna solucions als problemes de la ciutadania”.

“Culminat este procés, –ha afegit Morera- amb la convocatòria d’eleccions de la setmana que ve, des de Compromís reconvertirem la barrera en forma de recollida de firmes que els partits majoritaris ens han imposat per a poder concórrer als comicis, en un procés de dinamització cívica que ens servisca d’impuls per a la campanya electoral”.

“Una campanya en què tornarem a fer un treball de base i en què ens dedicarem a escoltar a la gent per a convertir-nos en l’avantguarda ciutadana contra un sistema que ha segrestat la democràcia, com hem pogut comprovar amb la recent reforma constitucional”.

Segons ha avançat Morera “els eixos de la nostra campanya seran la regeneració democràtica i la implantació d’un nou model productiu sostenible i generador d’ocupació, que acabe amb l’actual model especulatiu”.

Font: CoalicióCompromís