El passat divendres 4 de novembre tingué lloc al Centre Municipal Bernat i Baldoví el míting inicial de la campanya de la Coalició Compromís-Equo. Un teatre ple de gom a gom, amb vora 500 persones, reberen amb grans aplaudiments les persones que intervingueren. Hi eren presents diversos alcaldes de la comarca (entre ells el de Sueca, Salvador Campillo i el d’Almussafes Albert Girona), així com molts regidors del Bloc i d’Iniciativa del Poble Valencià de la Ribera Baixa i Alta.

En primer lloc parlà Enric Bataller, candidat de la coalició al Senat, qui afirmà que “el Senat ha de deixar de ser un cementeri d’elefants on els grans partits envien als polítics a punt de jubilar-se. El Senat ha d’esdevindre una autèntica cambra territorial, on les comunitats autònomes tinguen veu i defensen els seus interessos de forma correcta”.

Després prengué la paraula Mònica Oltra, diputada de Compromís al parlament valencià. Mònica, amb el seu estil habitual, planer, explicatiu i amb humor, va fer un repàs de l’actualitat política, tant la valenciana com l’espanyola, i denuncià que “els gran partits volen fer invisibles les alternatives que no són ells.  Volen callar la veu de les minories perquè són les que denuncien les polítiques antisocials que apliquen tant el PP com el PSOE. Perquè en els grans assumptes, els dos sempre es posen d’acord”. Després denuncià les polítiques especulatives i de saqueig de recursos públics del govern valencià “com l’aeroport peatonal de Fabra”.

Finalment intervingué Joan Baldoví, cap de llista per la circumscripció de València al parlament de Madrid. Baldo comença dient que “volia obrir la campanya a Sueca, ja que és on m’he format com a polític, a l’ajuntament. Ha estat una escola on he vist quins son els problemes reals de la gent”. Recordà que si ix escollit seria el tercer diputat suecà, després de Bernat i Baldoví al segle XIX, i Francesc de Paula Burguera el segle XX. “Jo vull ser el primer diputat suecà del segle XXI, i que als segle XXII els diputats o diputades que tinga Sueca continuen parlant valencià. I que continuen veient el mateix paisatge que es veu ara des de la Muntanyeta dels Sants. Perquè hem de llegar a les noves generacions la terra com l’heretarem dels nostres pares, respectant-la i cuidant-la”.

Acabà repassant el programa electoral que presenta la Coalició Compromís-Equo, basada en la política de les persones: “volem situar la persona en el centre de la nostra activitat política. S’han rescatat els bancs; s’han rescatat els mercats. Ara cal rescatar a les persones”.

L’acte es tancà amb una actuació musical a càrrec d’un grup jove, integrat entre d’altres per les dos filles bessones de Joan Baldoví.

Comité de campanya Compromís-Q