En novembre de 2013 Compromís explicava perquè votava en contra dels nous convenis amb les EATIMS. Explicàvem que volíem criteris clars i objectius i que l’argument del PP i PSOE que amb aquest convenis li estalviaríem al poble molts diners no ens servia. Ja en eixe moment vam posar de manifest que PP i PSOE estaven valorant únicament els interessos de les EATIMS i no els del conjunt de la ciutadania de Sueca a canvi de la retirada dels contenciosos que encara no tenien sentència. En cap moment es parlava dels que ja en tenien, ja que posteriorment els criteris amb què s’havia fixat la quantitat a transferir havien sigut transparents i acceptats per les EATIMS. Eixe era l’únic argument que els duia a portar estos convenis. Amb eixe únic argument es va aprovar transferir un 75% a cada EATIM.

Ara, la sentència del TSJ sobre l’auto d’execució de sentència sobre el contenciós interposat per El Perelló contra els pressupostos de l’Ajuntament de Sueca de 2004 ens dóna més raó encara. Del més de milió i mig d’euros de què parlava el Sr Fos però també el PP i PSOE de Sueca, el jutge estima que la quantitat que havíem d’haver transferit és de 584.871,99 euros. És a dir, 5 cèntims més del que transferírem en 2004. Sí, 5 cèntims, perquè al Perelló se li van transferir inicialment 478.698,66 euros, però eixa quantitat es va incrementar en 106.173,28 euros que es van pagar en dues vegades: una el 2 de juny de 2004 i l’altra el 4 d’octubre del mateix any. Per tant, els costos judicials a què haurà de fer front l’Ajuntament de Sueca són 5 cèntims, ja que la sentència no fa expressa imposició de costos.

Si quan en el seu moment la jutgessa de 1ª Instància va dictar que l’Ajuntament de Sueca hauria d’haver transferit 1.553.828,99 euros algú va qualificar la notícia de “varapalo judicial” a l’Ajuntament de Sueca, com hauríem de qualificar ara aquesta contra la qual no cap apelació?

Nosaltres ho tenim clar: sentit comú.

Per culpa del PP i del Sr Fos hem estat 10 anys pleitejant i gastant diners dels ciutadans de Sueca i El Perelló en advocats i pèrits. A Compromís ens ha costat molts disgustos i hem suportat improperis i insults. Ara es reconeix que ens havíem equivocat en 5 cèntims. Nosaltres hem sigut transparents i hem defensat els interessos dels contribuents de tota Sueca i ho continuarem fent.

Alguns s’ho haurien de fer mirar.

 

Raquel Tamarit

Portaveu de Compromís – Sueca