Parlem del blau

Davant la polèmica oberta tant per Ciudadanos i el Partit Popular de Sueca volem transmetre el nostre suport tant a l’Alcaldessa Raquel Tamarit com al Regidor de Festes, Pau Roselló i la regidora de Protocol, Isabel Jiménez.

És molt trist que una vegada més la pobra oposició d’ambdós partits faça despertar de bell nou la batalla de símbols, i damunt a les xarxes socials, per tapar les vergonyes del nul full de ruta polític d’aquestes formacions. Davant la seua incompetència, ara volen veure gegants on hi ha molins i despertar la ridícula polèmica dels trets d’identitat.

Des de l’any 2003 les festeres de Sueca llueixen la banda amb la creu de l’ordre de Sant Joan que ens representa a totes les suecanes i suecans. És per això que fa ja gairebé tres lustres que aquestes porten la bandera del poble i no la reial senyera coronada durant els actes protocolaris com a festeres sense alçar durant ja fa més d’una dècada ni un bri de pols.

En cap cas es va anul·lar l’acte de proclamació de les falleres per portar la reial senyera coronada amb la respectiva franja blava, reconeguda al nostre Estatut d’Autonomia i sota els plecs de la qual ens sentim plenament representats. No com Ciudadanos que la titlla de “tros de tela” i, sobretot, que en més d’una ocasió ha advocat pel centralisme ranci i carpetovetònic tot manifestant que l’Estatut d’Autonomia “està de més” i que amb la Constitució espanyola hi ha suficient. En aquest punt, el PP és líder indiscutible en retallar tant drets socials com lingüístics i bandejar les normes.

Demanem a aquestes formacions que veuen la palleta dins l’ull aliè que la “valenciania” es demostra exercint-la com ara dignificant la llengua escrivint-la d’acord amb les normes de l’AVL i treballant pel poble demanant un finançament just.

Tanmateix, ja ho va dir Ramón del Valle Inclán: “Ser devorado por un león todavía és algo honorable, pero recibir una coz del asno del vecino da una cierta vergüenza”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *