En dos ocasions ens quedarem esperant que el president de l’ELM del Perelló explicara la necessitat de formalitzar un crèdit de 200.000€. No va acudir ni a les informatives prèvies ni al Ple, on estava convocat.

M’haguera agradat que explicara als 30.000 habitants de Sueca, que al remat són els que avalen este préstec, els motius d’esta petició. Pense que s’ho mereixen ja que ratificar este prèstec significa que si l’EATIM no torna els diners serà l’ajuntament de Sueca qui ho haja de fer.

L’any passat per ara, concretament el 10 d’agost del 2012, es va fer una operació idèntica a esta amb el mateix import i al·legant el mateix problema (tensions de tresoreria). En febrer del 2013 torna a fer la mateixa proposició a esta corporació i ho retira el mateix president de l’ELM perquè no pot o no li interessa aportar la documentació que se li requereix des del departament d’intervenció. ¿Com diu que té tensions de tresoreria si el 31 de desembre de 2012 no havia gastat ni un sol euro d’eixe crèdit?

Es curiós com al cap d’un any, just quan venç el crèdit del 2012 torna a demanar el mateix import. L’ajuntament de Sueca dedica part del seu estalvi a pagar endeutament però vosté no, que està demanant altre crèdit per pagar l’anterior?

Com pot ser que sempre tinga tensions de tresoreria? Si sols des de l’ajuntament de Sueca se li fan transferències trimestrals de 300.000€ més taxes de guals, taules i cadires, mercats, etc que es gestionen directament des de l’ELM, acumulant un pressupost de 2.318.748€ i no estic inventant res, això és el que l’ELM diu a l’Estat quan rendix compters.

¿Vol dir vosté que el 6’6 % de la població de Sueca té el 10% del pressupost total del municipi i encara no en té prou i ha de demanar un préstec?

Jo crec que sí que en té prou, i que a més li’n sobren i molts. I tampoc és que estiga inventant res, en la rendició de comptes a l’estat, l’EATIM declara que estalvia mig milió d’euros el 2011. Així i tot el 2012 s’endeuta quan realment arrastra saldo positiu.

Des del 2007 l’EATIM no ha assumit cap competència nova que siga pròpia d’una ELM, però pel contrari les transferències des de l’ajuntament de Sueca s’han multiplicat per dos.

Els diners són per a gastar-los en les competències pròpies de l’EATIM que se li delegaren en un conveni i resulta que li’n sobren. Això deu ser perquè té obligacions que no atén?Per exemple la PASSAREL·LA, que dóna imatge i nom una revista d’informació municipal i a més una infraestructura que està dins del seu àmbit territorial.

Realment els diners que no emplea l’ELM en les competències pròpies haurien de tornar a l’ajuntament mare, i presentar la documentació que se li requerix per comprovar-ho.

Faça el favor de deixar d’endeutar-se per fer vore que no està ben finançat. Cuide de les seues infraestructures com la passarel·la, els col·lectors, el C.P del Perelló, l’enllumenat públic, etc. Entenc que això no és populista i no dóna vots però no deixa de ser lo més important per als veïns.

Pilar Moncho i Matoses . Regidora de Compromís de l’Ajuntament de Sueca