foto-piscinaDesprés de les reunions pertinents a tres bandes en relació a les tasques i obres de millora de la Piscina Municipal passem a donar resposta a totes les preguntes plantejades per la ciutadania per tal d’aclarir qualsevol dubte al respecte.

Com bé se sap el sostre d’aquesta infraestructura necessita d’una reparació atés el seu estat ja que l’any vinent la piscina acomplirà vint anys i les millores sempre són de

necessària obligatorietat per garantir el seu funcionament. És per això que per tal de dur a terme aquesta tasca cal una inversió aproximada de 140.000 euros, no pressupostada, per desmuntar i muntar amb posterioritat les plaques solars i reparar com pertoca el sostre.

 

Què vol dir que no està pressupostada?

Cada any l’ajuntament aprova uns pressupostos per poder dur a terme les seues propostes a més de poder mantenir totes les infraestructures de la ciutat. Tot allò que no està pressupostat com és el cas de la reparació del sostre de la piscina necessita d’una modificació de crèdit. Per tant, en un màxim de trenta dies, com correspon al seu temps i forma, hi haurà els diners necessaris per arreglar aquest desperfecte i amb aquesta partida oberta es podrà iniciar un expedient de contractació com marca la llei.

 

D’on trauran els diners per arreglar-lo?

Afortunadament, la gestió del govern municipal ha permés un estalvi aproximat d’1.200.000 euros. Aleshores, aquesta xifra es revertirà en la ciutat i, una part d’aquesta suma, servirà per millorar, com pertoca, la Piscina Municipal Coberta.

 

Si ja hi ha diners per què es tarda tant en fer la millora?

Per la quantitat que apuja la reparació, l’Ajuntament no pot contractar directament ninguna empresa. Ara mateix hi ha un principi d’acord amb l’empresa MONSOLAR però

calia que el tècnic de l’ajuntament ho avalara per no caure en cap il·legalitat. Atés que els informes tècnics de l’ajuntament han estimat que cal fer-ho ara, durant l’estiu s’efectuarà la reparació i emparant-se en la urgència serà MONSOLAR qui arregle el sostre.

 

Quan ho arreglaran?

Amb l’objectiu de dur a terme les tasques de millora la piscina romandrà tancada del 15 de juliol a l’1 de setembre per poder fer ús d’ella a partir del dia 2 de setembre del 2013.

 

Aleshores, si no hi vaig, he de pagar la meua quota mensual?

El mes de juliol es pagarà sencer. Els quinze dies que la piscina estarà tancada corresponen a la Parada Tècnica que es duu a terme tots els anys a l’última setmana d’agost i primera
A més a més hi haurà una reducció de la matrícula d’un 75% per a la gent que vulga abonar-se en els pròxims mesos perquè els preus es canviaran el 2014 una vegada s’aprove la nova ordenança.de setembre i que amb motiu de la reparació del sostre s’avança a la segona quinzena de juliol.

 

Al setembre podré anar a la piscina amb tota normalitat? 

En un principi sí. Tanmateix, està estipulat que si a partir del dia 2 de setembre del 2013 la

piscina tanca algun dia per millorar la instal·lació, automàticament es descomptarà als usuaris i usuàries la part proporcional.

 

A banda del sostre es millorarà alguna cosa més? 

Sí. Vist l’informe de l’enginyer municipal, es duran a terme una sèrie de millores per deixar en òptim estat la piscina. Cal destacar que s’arreglarà la maquinària de la sala de musculació i la sauna, entre altres.

 

S’ha tingut en compte l’opinió dels usuaris?

Sí. Els usuaris recolliren més de tres-centes signatures demanant la municipalització de la piscina.

 

Què vol dir que Aigües de Sueca gestionarà la piscina?

A partir de l’1 d’agost la piscina serà gestionada per aquesta empresa pública de l’ajuntament. L’experiència ens ha ensenyat que traure a concurs la gestió de la mateixa no ha estat del tot encertat. Durant aquestos anys tres empreses privades han gestionat amb diners públics les instal·lacions però al llarg d’aquestos quasi 20 anys de funcionament sempre hi ha hagut més desavantatges que avantatges.

És per aquest motiu que donat que Sueca té una empresa pública solvent com és Aigües de

Sueca s’han ampliat els estatuts de la mateixa perquè la puga gestionar i, així, en el cas d’haver-hi beneficis aquestos sempre es revertiran en el poble. Es per això que l’empresa FCC que l’ha gestionat fins al moment, deixarà de fer-ho de forma voluntària.

Cal afegir que l’oposició tindrà veu i vot en la gestió de la piscina ja que en el Consell d’Administració de la mateixa estan representades totes les forces polítiques amb grup municipal.

 

Què passarà amb el personal de la piscina?

Continuaran treballant-hi. A diferència de la política de la Generalitat Valenciana no se’ls enviarà a un ERO com estan fent fins al moment. Des de l’Ajuntament de Sueca, i des de Compromís, creiem en la gestió pública i en els seus treballadors i treballadores. I, en els temps que corren, hem de garantir la feina de les persones.

 

I, ja que parlem de piscines, què passa amb la Piscina Municipal Descoberta?

El govern del Partit Popular va aprovar una partida de 400.000 euros per acabar de construir la piscina descoberta mitjançant el seu PLAN CONFIANZA. Gairebé dos anys després de la concessió l’ajuntament de Sueca no ha rebut ni un cèntim i l’empresa

adjudicatària no ha pogut continuar les obres per falta de líquid. Donada la situació no hi ha cap empresa que es vulga fer càrrec i són moltes les que s’han ofegat i han desaparegut per culpa de la desídia de la Generalitat Valenciana.

 

tere_ribesTere Ribes

Regidora d’Esports l’Ajuntament de Sueca