pilarmoncho_espejopublicoCom és sabut moltes famílies de la nostra localitat es troben en una situació de necessitat a causa de la crisi econòmica. És per aquesta raó que la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Sueca, liderada per Pilar Moncho, continuarà oferint ajudes per a l’alimentació, no solament als infants, sinó a tot el nucli familiar. Com ha esmentat la mateixa regidora: “L’any passat, vam reconvertir les beques de menjador escolar en ajudes per a l’alimentació de tota la família perquè vam considerar que era molt més efectiu utilitzar eixos mateixos diners per a alimentar tota una família que únicament als escolars. Ara s’acaba el curs, però, que tanquen les escoles no significa que els xiquets deixen de menjar i de tindre necessitats tots els dies durant l’estiu. Per aquest motiu, continuarem oferint les ajudes a totes eixes famílies perquè puguen garantir la seua alimentació durant els pròxims mesos”.

En un context com l’actual, no pot ser que la pobresa infantil estiga invisible en el discurs polític, és per això que es fa especialment necessari posar als xiquets i xiquetes i a les seues famílies en el cor de l’agenda política. Sobretot quan els professionals del sector educatiu estan alertant que, cada vegada, són més els infants que no es porten l’esmorzar al centre escolar, i fins i tot, en els casos més greus, alguns d’ells el dinar és l’únic menjar que fan complet al dia.

Com funciona aquest sistema d’alimentació del nucli familiar?

És un model centrat en la família i que controlen les treballadores socials de l’ajuntament de Sueca. D’aquesta manera es coordinen tant amb el centre educatiu on assisteix l’alumne com amb el servei de pediatria del centre de salut. Per aquest motiu és important destacar que qualsevol alerta de malnutrició per part de la família interromp l’ajuda ja que de vegades hi ha hagut casos en què els propis pares feien mal ús de l’ajuda.

Quin pressupost té aquesta proposta?

Hem ampliat la consignació pressupostària de 90.000€ a 120.000€ per tal de donar cobertura a les ajudes d’alimentació a casa. En el mateix import que ens gastàvem per als menjadors escolars hem alimentat al menor durant tots els dies de la setmana, ja que el menor també menja els caps de setmana encara que no vaja a l’escola.

És funcional aquest model?

És un model amb garanties perquè permet que les famílies sol·liciten durant tot l’any les ajudes i que no queden centrades en el sistema escolar que, en alguns centres, sols va d’octubre a maig.

S’havia observat que la resta de l’any les famílies, abans beneficiàries de les beques de menjador,  patien per alimentar als menors de la casa quan no hi havia servei de menjador.

Cal afegir que amb aquest model facilita la coeducació alimentària ja que entenem que es part de l’educació del menor que menge en companyia de la seua família.

Quantes famílies es beneficien d’aquesta ajuda a Sueca?

Per al curs actual hem concedit 77 ajudes. Per a aquest estiu hi ha aprovades 37 de moment i 15 per als usuaris del centre de dia de menors.

 

Compromís per Sueca

#Rescatem persones