El consistori suprimix el pagament de 30 euros, arran de la nova taxa de la Generalitat que ha entrat en vigor este mes

La Regidoria d’Acció Social ha decidit suprimir la taxa que cobrava l’Ajuntament als usuaris del Centre Ocupacional arran de l’entrada en vigor, este mes, del text refós de la Llei de Taxes de la Generalitat. L’Ajuntamentcobrava fins ara una taxa simbòlica de 30 euros per este servei, quantitat que s’utilitzava per a complementar tot allò que la Conselleria no subvencionava, com per exemple els desplaçaments diaris dels usuaris al centre en vehicles de propietat municipal. “Hem decidit suprimir esta taxa perquè creiem que els usuaris ja realitzen un esforç econòmic important amb el pagament de la taxa que imposa la Generalitat. D’esta manera, volem contribuir a alleujar un poc la situació econòmica d’estes famílies”, ha explicat la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho.

La nova “Taxa per la prestació de serveis d’atenció social” de la Conselleria de Benestar Social introduïx algunes novetats, com ara el canvi a l’hora de recaptar el pagament que realitza mensualment l’usuari per la prestació del servei. L’any passat, la intenció de la Generalitat va ser que els Ajuntaments recaptaren la taxa, a la qual cosa es va negar el consistori de Sueca. Enguany, serà la pròpia Generalitat l’encarregada de cobrar la taxa, bé mitjançant la domiciliació o a través del pagament en metàl·lic. “El problema és que els usuaris encara no saben la quantitat que hauran de pagar enguany; per este motiu, moltes famílies han decidit no domiciliar el pagament fins no saber quant hauran de pagar. La Generalitat ha anunciat que li’ls informarà per escrit, durant el mes gener, d’esta quantitat, la qual vindrà raonada basant-se en els béns o rendes que té cada usuari, una altra de les novetats que ha introduït la nova llei. A partir d’ara, l’usuari serà informat del perquè de la quantitat que se li va a cobrar”,hi ha assenyalat Moncho.

A més, la nova taxa determina que, una vegada descomptada la quantitat que ha de pagar l’usuari a la Generalitat, la capacitat econòmica o la renda restant mai serà inferior als 532 euros que marca l’IPREM (Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples).