És l’especialitat de la casa. El PSPV-PSOE de Sueca ja ens té acostumats a estes dessaborides sorpreses i novament ens planta a la taula, de plat principal, una notícia exacerbada amb tot tipus d’additius.

Seguint el mateix patró de la seua recepta estrela, no han prescindit de cap dels ingredients bàsics: un bon titular amb «ganxo» i fets no contrastats.

Entenc que la tasca d’un regidor supera, amb escreix, les quatre parets d’un despatx. Treballar per al poble comprén estar-ne disponible en horaris amplis, i este fet avala que tinguem una jornada flexible, que emmotlem segons l’agenda diària. Però que no m’hi veieu, no significa que no hi siga.

Són diferents els projectes que han pres forma en esta legislatura, corresponents als diferents departaments amb els quals treballe. D’entre els més recents, destaca el nou disseny del web municipal, una plana molt més intuïtiva, atractiva, funcional, adaptada als dispositius mòbils, que aposta per l’optimització de les rutes amb una millor ubicació del contingut i que molt prompte es convertirà en un web accessible per a persones amb problemes visuals o psicomotrius i implantarà l’administració electrònica, per agilitzar els tràmits a la ciutadania, donant resposta a una demanda repetida de les veïnes i els veïns de Sueca.

Paral·lelament, treballem amb l’equip de Sueca Turisme, per la consolidació d’una nova imatge per a la marca, més moderna i conceptual, que aposta per la sectorització de la nostra variada oferta, tot amb l’objectiu de potenciar i posicionar Sueca com un destí de referència per al visitant a València.

I és també en esta legislatura quan l’Ajuntament de Sueca ha encetat el camí per la cultura participativa. En estos darrers anys s’han impulsat diferents processos de participació ciutadana, dels quals el major referent ha estat la redacció col·laborativa de l’estratègia EDUSI Sueca Batega, que ha estat un verdader full de ruta per a la gestió d’este govern local. I hem fet les primeres passeres en ferm en una aposta decidida per millorar l’accés a la informació pública, la transparència i el bon govern. Potser estos han estat alguns dels projectes més importants, tot i que se’n podrien enumerar més, però no crec que es tracte ara de penjar-se, o no, medalles.

En estos quatre anys, considere que no he estat una persona pretensiosa, que ha volgut ostentar del seu treball, ni ha buscat l’impacte mediàtic del mateix. Potser, el fet de no preocupar-me’n d’estar a la palestra ha estat beneficiós per al discurs difamador del grup municipal socialista, però als fets i a les proves em remet. Doncs puc assegurar i també ho poden fer els companys dels òrgans de govern, que he complit amb les meues obligacions com a regidor també amb l’assistència a les corresponents reunions de treball, juntes de govern i plenaris i quan m’he hagut d’absentar ha sigut perquè he estat justificadament impedit i així ho he fet saber. He revisat cada setmana els projectes a signar en els programes de gestió comptable i administrativa i això prova sobradament la meua assistència al consistori, doncs l’accés a estes plataformes és possible només a través de la xarxa de l’Ajuntament. I si els arguments no els són suficients, les xifres sempre són objectives. Han estat vora 500 documents els que he signat, 275 en la plataforma de gestió comptable i 214 en la plataforma de gestió administrativa, en els darrers sis mesos. I cal remarcar que esta tasca n’és intransferible, d’altra manera la meua signatura hauria de quedar delegada en la de l’alcaldessa.

A més, participe sovint als actes, presentacions, compareixences públiques i altres esdeveniments als quals ens conviden.

Actualment, sóc el regidor que més àrees encapçala. D’un temps a ara, he assumit noves regidories, des del moment de la redistribució de competències i ho vaig fer en ple consens amb l’alcaldia i la resta de companys de l’equip de govern, tot considerant que era el més adient per l’afinitat amb les àrees que ja conduïa i amb els equips dels corresponents departaments.

Si tenien ganes de jugar a l’inspector Gadget, juguem bé, contrasten amb tots els departaments amb els quals treballe, no només amb un. Pregunten a més persones amb les quals em relacione, amb la gent que hi ha al matí a l’Ajuntament, i també amb els companys que hi són per la vesprada.

Tinc la consciència molt tranquil·la. Poden agradar-los o no les meues maneres de fer, però d’ahí a afirmar que no estic a l’Ajuntament hi ha un bon tros. No vaig a caure en el seu parany. Si eixa és la seua forma de fer política, no serà la meua.

Xavier Masó Ferrando

Regidor de Compromís

Ajuntament de Sueca