LES DADES.

– PRESSUPOSTOS 2019.

AJUNTAMENT DE SUECA. BOSSA SOUS.

FONT: Portal de Transparència Ajuntament de Sueca (Compromís-GISPM) Govern Compromís-GISPM

Alts càrrecs (Alcaldia i regidors)……215.161,66 €

Eventuals ( Càrrecs confiança)……. 53.606,00 €

Total …….268.767,66 €

FONT: Dedicació i Retribucions Membres de la Nova Corporació (PSOE-PP-C’S) Govern PSOE-PP-C’s

Alts càrrecs (Alcaldia i regidors)…… 218.960,00 €

Eventuals (Càrrecs confiança)…….. 57.120,00 €

Total ……. 276.080,00 €

Diferència 7.312,34 €

Primer Error.-

La passada setmana, tot el poble de Sueca es va assabentar, astorat no cal dir-ho, de la nova fita que perdurarà en els annals de la Història de les Matemàtiques. Fita aconseguida pel Nou Govern Municipal (PSOE-PP-C’S). Van anunciar a “bombo i plateret” que, tot i gastar 7.312’34 €* més per any que l’anterior Corporació, havien aconseguit rebaixar les seues retribucions salarials un 5%, també anual. Les xifres (PSOE-PP-C’S) que reflectim són les que presentaren, votaren i aprovaren amb la seua majoria en el passat Ple Extraordinari del 8 de juliol. O no s’aclareixen massa amb els processos matemàtics derivats de les sumes i restes i de l’obtenció de percentatges, o ens trobem amb el primer esglaó de l’escala que durà a establir un nou model de comptabilitat creativa a l’Ajuntament de Sueca. Així que de rebaixes res.

Segon Error.-

El senyor Vázquez també ens ha anunciat, amb “traca i mocador” tampoc cal dir-ho, de la seua renuncia a cobrar 560 € de la seua part del que, en l’anterior legislatura, graciosament anomenava “botin”. El que no diu és, que a diferència de Raquel Tamarit, du una regidoria menys, la de Personal. Descomptar-se 32’85 € mensuals (14 pagues) per no gestionar una regidoria tan important i complicada com la de Personal, ho sentim però no és cap sacrifici digne d’admiració.

Tercer Error.-

“La primera autoritat ha renunciat al salari municipal dels dos primers mesos i mig”. Venint d’un funcionari d’Educació tampoc és cap mèrit digne de ressaltar. Joan Baldoví també ho va fer en el seu dia i no va fer cap consideració especial al respecte. Al cap i al fi és una cosa molt normal en el seu ram. Es fa i prou. Una altra persona amb una faena diferent, amb una faena no vinculada a l’Administració, hauria tingut moltes dificultats per ser tan generosa com vosté.

*Ací no incloem els 6.300’00 € que ens van adjudicar i que nosaltres refusarem, sinó la diferència seria de 13.612’34 €. Diferència que, per descomptat, acabaran repartint-se.

Quart Error.

– Cau el mite dels 34.561’66 € que cobrava l’anterior regidor d’Agricultura. Repasse les xifres senyor Vázquez, ajude’s d’una calculadora si cal o assessore’s per un bon professional, els diners no han desaparegut com ens ha anunciat, continuen estant, se’ls han repartit vostés. El “botin” com li agradava dir.

Cinqué Error.-

La manca de transparència al no voler donar els noms dels regidors associats als respectius sous. En el nostre cas, en el cas de COMPROMÍS, s’entén perquè nosaltres hi vam renunciar a la seua delegació de Promoció Lingüística, però que, a hores d’ara, encara no se sàpiga qui va a cobrar què i ens remeta a un decret d’alcaldia és, si més no, una mica estrany. Nosaltres ho vam anunciar amb llum i taquígrafs en el mateix ple que votarem els nostres salaris. Era el més normal, el que tocava i s’esperava de nosaltres. I açò ens porta al Sisé Error.

– El pacte (PSOE-PP-C’S) negat i ara confirmat per la via dels fets. En la vida res és gratis, tot es paga d’una manera o altra, i vosté va contraure un deute amb els seus desinteressats socis. Deute que, si la nostra suposició és encertada i, a falta que es digne en confirmar-la, només li costarà a les suecanes i suecans 8.400 € l’any. Que les aspiracions del PP per renunciar a les seues senyes d’identitat votant i pactant amb qui, ara i adès, consideren el seu principal enemic a batre, siguen per tan poca cosa sempre és d’agrair. El cost polític de la seua aventura és una altra cosa. El desprestigi que males decisions com la seua causa a la pràctica política i la manera tan poc transparent com la van fer, vosté i els seus socis de dreta extrema, per desgracia afecta a la totalitat de tots aquells que creguem en la Política com eina de canvi. Ens afecta a tots, inclosos, i més encara, els seus antics companys de l’Agrupació Socialista de Sueca.

Seté Error.-

És el primer error que ja li vam assenyalar en el Ple de Constitució del 15 de juny, i que li recordarem sovint. Una equivocació que arrossegara tota la legislatura l’acabe on l’acabe, i que li recordarem sovint. En paraules del Premi Nobel portugués José Saramago: “Tindre que pagar pels propis somnis, ha de ser la pitjor de les desesperacions”.